maanantai 3. toukokuuta 2010

Anthon Berg 72 % Twisty Touch Strawberry&Orange

Rakkahin Ipa,

neuvosi mukaan suklaan lääkkeenomainen käyttö jatkuu. :-)

Tämä tanskalaisen Anthon Bergin 72-prosenttinen levy kuuluu maustettujen suklaiden Twisty Touch -sarjaan, jossa on muistaakseni kolme makua. Itse valitsin Strawberry & Orange -maun, koska se kuulosti kesäiseltä. Pakkaus on ihan nätti, mutta tuo Twisty Touch -konsepti ei ihan sykähdyttänyt - onhan näitä makusuklaita tehty ennenkin, ei tämä nyt ole niin ainutlaatuisen ihmeellinen juttu.


Palat ovat isoja, kymmenen gramman kokoisia (levyssä 10 palaa, 100 grammaa). Tuoksu on houkutteleva, voimakkaan kaakaoinen - tosin aavistuksen hapan ja mausteinen, johtunee appelsiinista. Väriltään suklaa on hieman harmahtavaa, ei siis toki harmaantunutta, mutta monissa tummissa suklaissa oleva punertava sävy puuttuu. Tämä taittaa ennemmin jopa violettiin. Mansikanpalat erottuvat pieninä vaaleanpunaisina sattumina.

Pakkauksessa kerrotaan, että kyse on ghanalaisista Forastero-pavuista. Makua kehutaan täyteläiseksi, raikkaaksi ja kesäiseksi, ei turhan kitkeräksi. Valmistusaineina on kaakaomassan, sokerin ja kaakaovoin lisäksi rapeat mansikanpalat ja appelsiiniöljy.

Suklaa on taitettaessa melkeinpä kovaa. Suutuntuma on miellyttävä, suklaan pinnan alkaessa sulaa jopa hieman öljymäinen. Sulaa hitaasti, pakko pureskella. Kuivatut mansikanpalat antavat kivaa rakennetta, mutta eivät oikeastaan maistu. Appelsiini maistuu selvemmin, mutta ei nouse vahvasti esiin sekään. Maku on kaiken kaikkiaan mukava, kevyt ja hieman hapan ilman kitkeryyttä. Ehkä turhankin luonteeton maku, jotenkin perussuklaa? Ilman mansikanpaloja sanoisin jopa että tämä on yllätyksetön. Jälkimaku on lyhyt ja metallinen, ja appelsiiniöljy jättää hienoisen kitkeryyden suuhun.

Oikein hyvä, helposti lähestyttävä suklaa, mutta minulla oli suuremmat odotukset nimekästä merkkiä kohtaan, siksi pieni pettymys. Tämä ei herättänyt suuria intohimoja. Plussaa kaakaopapujen lajike- ja alkuperätiedoista.

5 kommenttia:

 1. Aivan ihana blogi! Tässähän paatunut keittiölaiskurikin melkein innostuu kokkaamaan ja leipomaan. :)

  Oletteko koskaan kokeilleet Maraboun Premium Passion Fruit -suklaata? Itse tykästyin siihen kovasti, vaikka fanitan yleensä enemmän maito- kuin tummia suklaita. Kyseessä siis on tämännäköinen paketti.
  (En vielä ole ehtinyt lukea kaikkia tekstejänne läpi, joten pahoittelen, jos tämä kyseinen sukulaati oli jo joku ihan vanha juttu. :))

  VastaaPoista
 2. Miks Möme saa koko ajan syödä suklaata ja minä en ikinä mitään?? t.nimim. "Turhautunut jouduttuaan kieltäytymään SALMIAKKI-RAATILEVYISTÄ, vieläpä ilmaisista sellaisista!!!"

  VastaaPoista
 3. Kiitti, pieni kissa! Noissa Maraboun suklaissa tuppaa olemaan maidon ainesosia, mutta tuota pitänee maistaa!

  Ja suvi, saan siksi syödä suklaata, että en oikein ehdi laittaa ruokaa, mutta jotain postauksiahan tänne on velvollisuus kyhätä! Sitäpaitsi eräät tutut hoitsut kehottivat syömään suklaata stressiin, ja peräti lähettivätkin sitä lääkkeeksi ;-)

  VastaaPoista
 4. S, siksi, että meillä on nyt UUSI AIKAKAUSI. Itsehän sitä kerjäsit. Nih!

  Pieni Kissa, kiitoksia minunkin puolestani! :) Mä en ole myöskään maistanut tuota, maistan kyllä, jos eteen sattuu. Yleensä jos suklaahyllylle eksyn, niin kouraan jää valkoista tai sinistä suklaata.. :) Möme taisi jossain postauksessa lempeästi pilkata suomalaisten mieltymystä Fazerin siniseen.. Jep, guilty as charged.

  VastaaPoista
 5. Eikun ymmärrän kyllä, että fazerin sininen maistuu suomalaisille. En vain tajua sitä, että kun lähdetään vaikka Keski-Eurooppaan, viedään suklaata viemisiksi! Siis luullaan, että kaikki suomalainen on maailman parasta. ;-)

  VastaaPoista