torstai 27. toukokuuta 2010

Uusi kaakaojuomajauhe

Heipsis ipa!

Loistava puolisoni toi minulle kaupungista (Siwasta) tuliaiseksi reilun kaupan luomu-kaakaojuomajauhetta! Purkkikin sopii keittiön sävyihin. :-)


Toisin kuin Pirkan reilun kaupan kaakaojuomajauheessa, tässä seoksessa on mukana suolaa. Kaltaisenasi vannoutuneena o'boyistina pidän sitä välttämättömänä ainesosana. Muutenkin pakkaus vaikuttaa lupaavalta: reilun kaupan kaakaota Dominikaanisesta tasavallasta. Tyylikkäässä purkissa korostuu reilu kauppa, valmistajaa saa oikein hakea. Lopulta selviää, että kaakao on valmistettu Saksassa, tuossa ympäristötietoisuuden kehdossa. Hieman ihmetyttää, kun kaakaojauhetta neuvotaan sekoittamaan 1-2 teelusikallista kupilliseen nestettä, ja se osoittautuukin virkaheitoksi ohjeeksi: tätä kannattaa laittaa mukiin sellaiset kukkuraiset 3-6 teelusikallista, niin kuin peruso'boytakin. Tätä saa käyttää reilusti!

Puoliso katsoi hieman kiinnostuneena, kun otin vain lusikan käteen ja aloin maistella jauhetta suoraan purkista. Mutta tällainen tosikaakaoisti tarvitsee kovia aineita. (Puhumattakaan siitä, miten hyvää esim. banaani on dipattuna suoraan kaakaojauheeseen ;-) Maku oli todella iloinen yllätys! Tämä on jopa parempaa kuin o'boy! Kaakaon maku on vivahteikkaampi ja kokonaisuus jopa hieman suolaisempi kuin o'boyssa. Tuntee syövänsä/juovansa jotenkin aitoa kaakaota - ja mielessä siintävät Dominikaanisen tasavallan vehreät kaakaoplantaasit, värikkäästi pukeutuneet lapset, jotka juoksevat iloisina kouluun ja kohti parempaa tulevaisuutta, maailmanrauha ja kaikki muu yleismaailmallinen hyvä. :-D

Herkuilla hyvä omatunto! (Taidanpa ottaa tämän muutenkin uudeksi tunnuslauseekseni, ikään kuin vastalauseena kaikelle yleiselle laihdutus-/kieltäytymis-/itsekurihysterialle.)

2 kommenttia:

  1. Arvaa kellä on 2kg oboyta vielä kaapinpohjalla.. :D Pitää alkaa ahkeroida niiden kanssa, niin ehkä mä joskus pääsen ostelemaan tätä herkkua! :) En tajua miksi tuo vaimo ei anna täyttää kaikkia kaappeja kaakaolla, itsehän se yrittää tehdä samaa tee- ja kahvipaketeilla...

    VastaaPoista
  2. Joo, mullekin on huomauteltu. EIKÄ kaakaota ole kuin... viisi tai kuusi purkkia ja ehkä oboy-pussinpohjat vielä jossakin. Ei se ole paljon! ;-)

    VastaaPoista