keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Urtekram Luomu Tummasuklaa 55 %

Rakkahin väliaikaisesti virtuaaliavaruuteen kadonnut ystäväni

Tämä kaunis pakkaus tarttui käteen viimeksi citymarketista, kun en löytänyt niitä mainitsemiasi uusia suklaita. Sadan gramman levyssä on 24 palaa, pieniä 4,2 gramman paloja siis.


Ainekset ovat kaikki luomua: kaakaomassa, raakaruokosokeri, kaakaovoi, täysruokosokeri ja vanilja. Kaikki on myös tuotettu reilun kaupan kriteerien mukaan, mikä on suklaalle iso plussa.

Tuoksu on melko voimakas, kuiva ja vähän puinen. Ehkä kaneliarominen? Tai jotenkin paahtunut. Raakaruokosokeri varmaan antaa suklaalle tuoksua. Se myös maistuu.

Suklaa sulaa kohtalaisen nopeasti ja on rakenteeltaan miellyttävän pehmeää. Maku on vain hieman kitkerä, melassinen (sokerin takia) ja rommiarominen. Maku kehittyy suussa hieman, kevyen hedelmäiseksi, sokeri alkaa maistua voimakkaammin. Jälkimaku on hyvin makea, romminen ja nousee aika korkealle nenäonteloon hieman sitruksisena.

Oikein mukava suklaa, sopii myös herkutteluun. Ehkä hieman turhan makea, vaikkakin ruokosokeri antaa kivoja, suklaata täydentäviä aromeja. Harmittaa, kun alkuperämaata eikä kaakaolajiketta mainita. Valmistajan verkkosivuilta selviää sentään, että vaikka Urtekram on tanskalainen yritys, suklaa on tehty sveitsissä.

Kokonaisarvosana: ****
Plussaa luomusta ja voimakkaasta rommiaromista

2 kommenttia:

  1. :) Tällä kertaa mä olen eksyksissä ihan oikeassa elämässä... rankkaa tuo IRL.

    Meillä suositaan myös reilun kaupan tuotteita aina, kun se vaan on mahdollista, pitää maistaa tätä!

    VastaaPoista
  2. Indy Racing League? ;-) Kiintoisia lajeja se teidän ratakiitäjä harrastaakin...

    Kaakao on sellainen aines, että siinä erityisen mielellään suosii reilua kauppaa. Siksi olenkin harmistellut, kun se Pirkan reilun kaupan kaakaojuomajauhe ei yksinkertaisesti vedä vertoja O'boylle. Onneksi leivontaan käytettävissä kaakaojauheissa on helppo suosia reilua kauppaa!

    VastaaPoista