maanantai 10. toukokuuta 2010

Rainbow Sveitsiläinen tumma suklaa 56 %

Bonjour, Ipa!

Työviikko alkaa nyt, ja mikäs olisi parempi tapa aloittaa se kuin maistella maanantailounaan lopuksi suklaata työpöydän ääressä! ;-) Tällä kertaa kaupasta tarttui mukaan kaupan omaa merkkiä, Rainbow'ta. Tätä olen ostanut ennenkin, hyvin ennakkoluuloisena (edullisuus kun tarkoittaa harvoin laatua), ja yllättynyt iloisesti.


Paketti on ankean näköinen, mutta sisältö odotettua parempi. Tuhdissa 200 gramman levyssä on 28 palaa, eli reilun seitsemän gramman jykeviä paloja, jotka napsahtavat taitettaessa jämäkästi. Ulkoasu on jotenkin melko teollinen, kun levy on noin paksukin.

Väriltään yllättävän vaaleaa tummaksi suklaaksi, ja vielä oranssinsävyisempää kuin Brunbergin levy. Tuoksu tuskin havaittava.

Suutuntuma on miellyttävä, suklaa alkaa sulaa nopeasti, mutta paksussa palassa riittää sulateltavaa. Koostumus on hyvä, mikään ei häiritse. Maku on hieman metallinen, voimakkaasti mokkainen, romminen ja jonkin verran kitkerä. Vahvat aromit täyttävät suun ja nenäongelot, tämä olisi hyvä suklaa kahvin kanssa. Vanilliini maistuu turhana teollisena sivumakuna.

Kokonaisuudessaan maku on makea, pitkä ja vahva, jälkimaku hieman kukkainen ja kevenevästi kahviarominen. Suuhun jää aivan hienoinen paahdetun kahvin hieman hapan sivumaku. Jotain raikasta tämän jälkeen kaipaa. Tai sitten vain uuden palan...

Täyteläinen, perushyvä melko makea suklaa. En katsonut hintaa, mutta tämän voisi olettaa olevan aika edullinen levy, joten suklaan hinta-laatusuhde on oikein hyvä. Tätä kannattaa käyttää myös leivontaan, jos reseptiin ei tarvita isompia prosentteja.

Maistelin vielä huvikseni tätä vuorotellen tuon juuri haukkumani Bunbergin suklaan kanssa, joka tässä vertailussa latistui entisestään. Ainakin tällä kertaa sveitsiläinen bulkkisuklaa voitti suomalaisen ns. fiinimmän tuotteen. ;-)
Kokonaisarvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti