torstai 27. toukokuuta 2010

Karamellipopcornit

Iltaa taas, ipa!

Täällä vietetään ihan viisuhuumassa euroviisuviikkoa, jota varten tarvitaan tietysti myös kaikenlaista pientä naposteltavaa. Tämä karamellipopparien resepti on aitoa amerikantuontia, mutta sopii mainiosti eurooppalaiseenkin tv-iltaan. :-DTarvitaan:
1 pss mikropopcornia
2 dl fariinisokeria
1 dl vettä
2 rkl margariinia

Valmista popcornit ohjeen mukaan. Kaada popparit kulhoon ja nostele hetken päästä käsin toiseen kulhoon niin, että saat poksahtamatta jääneet jyvät seulottua pois.Sulata kattilassa margariini ja lisää sokeri ja vesi. Keitä silloin tällöin sekoitellen niin kauan, että pisara karamelliseosta jähmettyy kylmään veteen pudotettuna. Minulla tämä kesti kolme varttia, mutta suuremmalla lämmöllä aikaa menisi varmaan vähemmän. Pidin lieden pienellä, koska en halunnut joutua vahtimaan seosta.

Kaada valmis karamelliseos popcornien päälle koko ajan sekoitellen (tässä on hyvä olla toinen ihminen apuna). Voit vielä levittää popparit leivinpaperin päälle jäähtymään ja kovettumaan, jotta ne eivät tartu kulhossa kaikki toisiinsa.

Herkullista viisuiltaa! :-D

8 kommenttia:

 1. Wasabi-popparit onnistuu muuten samalla reseptillä, mutta margariiniin lisätään wasabia. Wasabi miedontuu poppareiden ja margariinin kanssa tosi paljon, joten sitä uskaltaa laittaa reilusti. Tosi hyvää!

  Nanna

  VastaaPoista
 2. Moi Nanna! Jätetäänkö sokeri tällöin pois vai ei?

  VastaaPoista
 3. oi nami!! meillä on muuten jotain valmiita sokeripoppuja mikrottamista odottelemassa, katsotaan koska tuo popcornhiiri meinaa laittaa suun makiaksi.. :)

  VastaaPoista
 4. Vielä varoituksen sana: näihin tulee himo, koska ovat samanaikaisesti suolaisia ja makeita. Tästä annoksesta riittää kahdelle hengelle, joista toinen on ahmatti, tai kolmelle, jos kaikki ovat hillittyjä herkuttelijoita ;-)

  VastaaPoista
 5. Voi ihanaa, oon haaveillut tästä reseptistä! Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Jules, kiva kun reseptistä oli iloa!

  VastaaPoista
 7. Joo, wasabi-versioon ei tuu mitään muuta kuin margariinia ja wasabia, jos siis käytetään mikropoppareita, joissa on jo valmiiksi suolaa. Suola on tärkee :)

  Nanna

  VastaaPoista
 8. Nanna, annapas nyt tarkka ohje. Siis ei vettä eikä sokeria ollenkaan, vaan margariinia ja wasabia, ja miten ne lisätään? Sulatetaan margariini ja sekoitetaan siihen wasabi?

  VastaaPoista