perjantai 14. toukokuuta 2010

Nopea suklaasydän

Hyviä hellepäiviä, ipa!

Tein tänään mökkiviemisiksi pienen suklaakakun, jonka kuorrutus jätti ulkonäön puolesta toivomisen varaa, vaikka maku olikin hyvä.



Taikina oli sovellettu brownies-reseptistä, koska halusin mehevää kakkua (tosin paistoin aavistuksen liian kauan, tuli hieman liian kuohkea lopputulos):

100 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
½ dl vettä, jossa tilkka rommia
vajaa 2 dl vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää kevyesti vatkatut munat hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan nesteen kanssa. Kaada pienehköön kakkuvuokaan (minulla halkaisijaltaan reilun parinkymmenen sentin sydänvuoka) ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.


Tähän asti kaikki meni hyvin. Kostutin kakun rommin, veden ja sokerin seoksella ja laitoin päälle ohuen kerroksen itsetehtyä metsävadelmahilloa, josta yritin siivilöidä enimmät siemenet pois.

Sitten aloin improvisoida suklaakuorrutusta: sekoitin vesihauteessa 100 g (Rainbown) tummaa suklaata ja vähän toista 77-prosenttista suklaata puoleen desiin soijakermaa. Käytin Alpron soijakermaa, jonka rasvaprosentti on 17, se kun on ollut ruoanlaittoon hyvää. Ei käynytkään tähän: valmiin seoksen rasva alkoi erottua öljymäisenä, ja kuorrutuksen kovetuttua pinnassa on vaaleita kermajuovia. Koostumus muuttui oudon venyväksi ja paksuksi, aivan kuin olisin sekoittanut rasvaa ja jauhoja.

Yleensä olen käyttänyt tällaisissa suklaakuorrutuksissa Gogreenin ruoka-kaurakermaa (rasvaa 14 %) ongelmitta. Koetin peittää kuorrutuksen rumaa pintaa sydänströsseleillä.


Kuorrutuksen maku oli kyllä hyvä, ja valmis kakku maistui kaikille, vaikka ei ollut aivan niin kaunis ja mehevä kuin olisin toivonut. Lisukkeeksi sopii esim. Tofulinen mansikkajäde. Pitänee leipoa piakkoin brownieseja alkuperäisen reseptin mukaan ja laittaa ohje tänne, se on tätä kakkua parempi vaihtoehto. ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti