lauantai 22. toukokuuta 2010

Valkosipuliperunat

Moi ipa!

Meillä syödään aika vähän perunaa. Puolison suosikki-perunaruoka on kuitenkin nämä hyvin yksinkertaiset ja melko nopeat valkosipuliperunat. Ne, jotka haluavat hauduttaa valkosipuliperunansa tuntikausia uunissa, hypätkööt tämän kirjeen yli samantien. Tämän reseptin valttina on nopeus. Tarvitset kannellisen ison paistinpannun tai vokin.

Kahdelle:
5-6 perunaa
öljyä
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
pari valkosipulinkynttä
(soija)kermaa

Kuori perunat, puolita ne ja leikkaa noin neljän millin viipaleiksi. Kuumenna vokkipannussa runsaasti öljyä - tähän tarkoitukseen sopii erinomaisesti marinoidun artisokan tai aurinkokuivattujen tomaattien jämäöljy, se antaa ihanasti makua. Paista perunoita kuumassa pannussa käännellen, jotta ne alkavat muuttua vähän läpikuultaviksi ja ruskistuvat hieman. Mausta suolalla (myös ranskanperunasuola sopii). Lisää valkosipuli ja paistele hetki. Pienennä lämpöä, lisää pannulle tilkka kuumaa vettä, jotta perunat melkein peittyvät ja laita kansi päälle. Anna kiehua miedolla lämmöllä vartti, sekoita välillä. Lisää kunnon loraus kermaa (tähän käy se Alpron 17-prosenttinen kerma, se säilyy kauniin valkoisena). Anna hautua hetki ilman kantta ja tarkista perunoiden kypsyys. Ripottele päälle persiljaa tai kevätsipulia tai muuta toivomaasi ryytiä.

3 kommenttia:

  1. Mekin syödään perunaa tosi harvoin. Mikähän siinäkin on? Mä aikoinaan mädätin perunoita alakaapissa sen verran hienosti, että lopputulos toden totta liikkui omin voimin...

    Yleensä me ostetaan perunaa vain lohkoperunat nälkäisissä mielissämme, mutta nää vaikutti myös meidän makuun sopivilta. :) Syöttekö näitä pääruokana vai lisukkeena? Ja jos lisukkeena, niin mitä suosittelisit näiden kanssa nautittavaksi?

    VastaaPoista
  2. minäminäminäminä haluan noita!!!

    VastaaPoista
  3. Ollaan yleensä syöty näitä sellaisten juttujen kanssa, jotka olisi pelkästään vähän kuivakoita. Esim. Hälsans Kökin soijaleikkeiden kera nää sopii oikein mainiosti. Kalapuikot käy myös, ja varmaan monet muutkin jutut. Siis lisukkeena on syöty, osana pääruokaa - eihän nyt kukaan pelkällä perunalla elä. Terv. nim. Proteiinihullu ;-)

    VastaaPoista