tiistai 11. toukokuuta 2010

Parempi pinaattikeitto

Moi taas ipa!

Täällä ollaan melkoisessa keväthuumassa, tänään näin sisiliskonkin! Ilman lämmetessä alkaa tehdä mieli kevyempää ruokaakin, varsinkin kun kaupasta saa taas parsaa ja pinaattia ja kaikkea ihanaa. Tämä keitto tosin on kiireessä tehty pakastepinaatista, mutta tuoreesta tulisi varmasti erityisen hyvää!

Olen niitä ihmisiä, joilla on vieläkin traumoja koulun pinaattikeitosta. Kaikki maitokeitot iljettivät jo silloin (pinaattikeitto, kesäkeitto jne.), ja pinaattikeitto oli erityisen tympeää. Mautonta - ja kylmää siinä vaiheessa, kun pääsi ruokalassa istumaan asti.
Kotona meillä ei onneksi pinaattikeittoa syötykään, veljeni jakoi keittoinhoni. Enkä suoraan sanoen vieläkään ymmärrä perinteistä pinaattikeittoa, se menee minulla muiden ravitsemuksellisesti heikkojen ja kulinaristisesti kamalien perinteisten "kasvis"ruokien kanssa samaan kategoriaan. (Muita ovat esim. gratinoitu kukkakaali ja kasvispiirakat, jotka tuntuvat olevan vain täynnä kermaa ja puolipalanutta juustoa.)

Tämä keitto on kuitenkin toista: se on proteiinipitoista, maukasta ja täyttävää. Rakas puolisoni tekee sitä minulle, ja osaakin tehdä maailman parasta keittoa!



Tarvitaan:
1 sipuli
2 kasvisliemikuutiota
noin litra vettä
pari desiä punaisia linssejä
1 pieni tölkki kookosmaitoa
1 pss pakastepinaattia (tai epämääräinen määrä tuoretta)
1 tl currya
mustapippuria

Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää vesi, liemikuutiot, linssit ja kookosmaito. Anna kiehua 10 min, lisää pinaatti, mausta ja hauduta kypsäksi.
Vegaanisen version saa jättämällä lautaselta kananmunan pois.

2 kommenttia:

  1. Uuh, mä INHOAN pinaattikeittoa. Siis sitä koulun versiota ainakin... Ja jotenkin on jäänyt sitten kokeilematta kokonaan, kun siitä on niin hirveät kammot jossain tuolla takaraivossa...

    Viimeksi muuten oon syönyt pinaattikeittoa ollessani töissä päiväkodissa. Se pahainen oli vielä poltettu pohjaan ja itketti niiden lastenkin puolesta, kun piti vaan käskeä lappaamaan sitä hirveää kärsimystä.

    Ehkä se on just se maito tässä, mikä tökkii, lämmin maito kun ei mulle oikein mene, vaikka maitoa kylmänä rakastankin. Kookosversio kuulostaa mielenkiintoiselta ja sen verran erilaiselta, että myös omaksi hämmästyksekseni saatan kyllä löytää itseni joku päivä tätä keittelemästä.. Tai mä kysyn ensin tuon vaimon mielipidettä, mutta en kyllä pidä mahdottomana tällaista ajatusta!

    Kiireitä piisaa, mutta mä yritän viikonloppuna saada sulle reseptiä Siihen Yhteen Herkkuun, jota olemmekin jo yhdessä maistelleet... :)

    VastaaPoista
  2. Pohjaanpalanut keitto kuulostaa kammottavalta! Tämä versiohan oikeastaan onkin linssikeitto, joka on vain maustettu pinaatilla ;-)

    VastaaPoista