torstai 6. toukokuuta 2010

Quiche Lorraine aux Légumes

Heippa Möme,

Oikeestaan mun pitäis olla jo menossa nukkumaan, mutta tulipahan tehtyä niin hyvät iltapalat, että piti heti päästä kirjoittamaan! Vaimo tilasi jooganjälkeisappeekseen salaattia ja tekopekonisiivuja (me maistettiin niitä sun salladin innoittamana ja niin vaan tuo ituhippikin innostui!). Itse halusin jotain vähän lämpimämpää ruokaa, joten päätin kokeilla miten onnistuu quiche lorraine, jos kinkun korvaa tekopekonilla - ja onnistuihan se!


Quiche Lorraine aux Légumes

Pohja
100g voita
2dl vehnäjauhoja
3rkl vettä
1/2tl suolaa

Täyte
3 kananmunaa
200g ranskankermaa
100g Hälsans Kökin tekopekonia
puolikas paprika kuutioina
tuoretta basilikaa silputtuna
mustapippuria rouhittuna
175g juustoraastetta

Nypi jauhot ja huoneenlämpöinen voi, lisää suola ja vesi. Taikinasta tulee melko pehmeä, mutta sen tulisi irrota kulhon reunoista. Levitä tasaisesti piirasvuokaan. Itse en voidellut vuokaa erikseen, kun pohja jo itsessään on melko rasvainen.

Sekoita täytteen ainekset yhteen ja hulauta pohjan päälle vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes reunat ruskistuvat kauniisti.

Piiras on sen verran suolainen ja rasvainen, että kyytipojaksi sopi oikein mahtavasti raikas fetasalaatti, jonka ehtii pyöräyttää piiraan ollessa uunissa. Tekopekonin savunmaku muistuttaa niin erehdyttävästi kinkkua, etten itse ainakaan erottaisi tätä aidosta tavarasta. Tuolle vannoutuneelle kasvissyöjällekin kelpasi oikein mainiosti - maku ei siis kuitenkaan ole liian "lihaisa". :) Erittäin hyvä iltapala, jota varmasti tehdään meillä vielä usein!

1 kommentti:

  1. C'est magnifique, Ipa! Kiva idea laittaa pekonia piiraaseen.
    Vinkiksi ituhippiäiselle, että kaikki muutkin ko. firman tuotteet ovat tosi nameja. :-P

    VastaaPoista