lauantai 29. toukokuuta 2010

Quick Indian - nopee inkkari!

Moro Möme,

Meillä on ollut viime aikoina aika harvoin lämmintä ruokaa tarjolla, ollaan menty voikkari / lämppäri / kalevitta-rahka (siis kalevi rahkaa kalevitta) -linjalla. Ilmeisesti yhtäkkinen lisääntynyt kuumuus ja muut päätä sekoittavat uutiset ovat vähentäneet ruoanlaiton kiinnostavuutta... Toivottavasti vain hetkellisesti! :)

Tänään päätettiin kuitenkin tehdä vanhaa herkkuamme, intialaistyyppistä pikaruokaa. Tää todella on pikaista, soosi valmistuu basmatiriisin keittämisen aikana. Yksinkertaista ja nopeaa, käy myös arki-iltoihin mukavasti.


Paneer Masala tai jot. sinnep.
1 iso tai pari pientä sipulia
(tuoretta chiliä)
1 pss Santa Marian Tikka Masala-mausteseosta
1 paprika
1 pkt kotijuustoa
1dl partaäijää
paahdettuja ja suolattuja cashew-pähkinöitä
lisukkeeksi riisiä

Laita riisivesi kiehumaan ja pannu kuumenemaan, pilko sipulit. Hulauta riisit kattilaan ja kuullota sipuleita hieman. Itse tykkään sipuleista enemmän purtavina kuin lösähtäneinä, joten kauaa ei tarvitse kuullotella. Heitä mausteet päälle ja lisää puoli pussillista vettä. Siis puoli sellaista maustepussillista. Anna porista hetken aikaa ja vähennä lämpöä.

Pannun vähän viilennyttyä kauho sekaan n. 1dl partaäijää ja pilko paprikat sekaan. Paprikoiden ei ole tarkoitus pehmetä, ainoastaan lämmetä. Tässä vaiheessa alkaa riisit olla kypsiä. Ihan viimeisenä heitä soosin sekaan paloiteltu kotijuusto, juustoa ei kannata lisätä liian kuumaan soosiin, ettei se sula.

Tarjoile partaäijän ja cashew-pähkinöiden kanssa. Namnam! :)

Tällä kertaa tää jäi vähän laimeaksi maultaan, jos pitää tulisesta, niin kannattaa mausteseoksen kanssa heittää mukaan myös chiliä makua antamaan. Partaäijä ja kotijuusto pehmentävät makua sen verran, että chiliä voi laittaa ihan reippaasti.

8 kommenttia:

  1. Miksi mä en ole löytänyt tota kotijuustoa mistään (siis kaupasta, en sentään yrittänyt etsiä sitä kotoa) :-/ Minkä valmistajan se on?

    VastaaPoista
  2. Mulla kesti hetken tajuta, että "partaäijä" on ilmeisesti jotain bulgarianjugurttia?

    Kotijuuston tilalla voi varmaan käyttää tofua?

    VastaaPoista
  3. Hitto, mä oon vastannut näihin jo ehkä kolmesti, mutta aina mun vastaus tyssää siihen, etten oo kirjautunut sisään.. :D Nyt siis:

    pupu, sitä löytyy jostain feta-tofu-osaston liepeiltä. Itsehän pyörin Prisman juusto-osastolla kuin ryssä Anttilassa, kunnes vaimoni tuli ja pelasti... Kotijuusto on vissiin Valion valikoimista. Tai ehkä niitä on useampiakin. Paketti muistuttaa tuorejuustolooraa.

    Partaäijä on joo turkkilaista jogurttia. :) Mä en tiedä miten tofua käytetään, mutta periaatteessa varmasti joo. En itseasiassa oo ikinä valmistanut mitään tofusta, mutta mieli tekis kyllä kokeilla. Vaimo ei vaan taida olla kovin innostunut tofusta tai sitten se muuten vaan pelottelee, ettei sitä voi kukaan normaali ihminen osata maustaa tarpeeksi... Ehkä vielä valloitamme tofuvuoren!

    VastaaPoista
  4. Tofu on kieltämättä itsessään mautonta, muttei mitenkään mahdotonta maustaa. Mielestäni paras tulos tulee, kun kuutioi tofun vaikka 1 x 1 cm:n kuutioiksi rasiaan ja lorottelee soijakastiketta päälle. Annetaan marinoitua ainakin yön yli välillä käännellen. Kaikenlaiset muutkin marinadit ovat hyviä, mutta maut eivät monesti imeydy kovin syvälle tofuun - se kannattaa siis marinoida kuutioina tai viipaleina.

    Ja ainahan voi ostaa valmiiksi marinoitua tai savustettua tofua. Niissä on kivasti perusmakua, jota voi sitten mausteilla ja kastikkeilla vahvistaa.

    Suolaisiin juustoihin verrattuna tofun maku on varmasti mieto, maustettunakin. Mutta onhan sitä vahvoja mausteita: valkosipuli, chili, curryt...

    VastaaPoista
  5. Kiva juttu tässä kirjeenvaihdossa on, että saa ideoita päivän ruoaksi. Tämä ruoka pelasti eilisen "mitä ihmettä syödään" -pähkäilyltä. Tosin meillä ei ollut tuota mausteseosta, mutta laitoin tandooritahnaa ja vähän muita mausteita. Tein kaksi versiota: minulle savutofua ja puolisolle tuota kotijuustoa. Jugurtin korvasin kookosmaidolla, kermakin varmaan kävisi. Maustamatonta soijajugurttiahan on myös, mutta en ole suuri happamen ystävä. ;-)

    Tämä oli hyvä muistutus minulle, että aina ei tarvitse olla kymmentä eri lajia vihannesta ruoassa. Sorrun monesti siihen, vokkiruoissakin. Kasvikset vaan on niin kivoja. Mutta ruoanvalmistusaika pitenee sen takia yleensä aika pitkäksi. Nyt pitäydyin sipulissa ja paprikassa, ja hyvää tuli - nopeasti!

    VastaaPoista
  6. Armaani löysi siis mulle kotijuustoa Prismasta :)

    VastaaPoista
  7. Tämä oli todella hyvää! Pavlovaakin olen kokeillut, namia oli sekin ;) Mahtava blogi, ihania ruokia! Siksi tahtoisinkin jakaa teidän kanssa yhden minun lempireseptini; "kasvistsatsikin". SUOSITTELEN!

    3 porkkanaa
    pala keräkaalia
    1 omena
    1 pieni sipuli
    200g fetaa (pakko sanoa, että mielestäni tämä ei ole mitään ilman fetaa, koska rakastan sitä niin paljon, mutta en toki ole kokeillut sen poisjättämistä!)
    1 prk bulgarianjogurttia
    1 rkl sitruunamehua
    2 tl sokeria
    1/2 dl tuoretta persiljaa

    1. Raasta porkkana ja omena, hienonna sipuli
    2. Suikaloi kaali ja pilko feta
    3. Sekoita kaikki kulhossa keskenään ja NAUTI :)

    Aurinkoista ja KUUMAA kesää teille!

    VastaaPoista
  8. Kiitos reseptistä ja hellekesän jatkoa sinnekin! :-)

    VastaaPoista